Den italienske vinbar og jazzcafè

​Jazzklub Divino, 1. halvår 2017

Så tager vi hul på en ny sæson

Og det er herligt, så mange unge og yngre musikere, der dukker op.

Både her på Divino og i dansk jazzliv i det hele taget.

Der er – for at sige det kort – grøde i dansk jazz i disse år. Her er hvad vi byder på i den første halvdel af 2017:

BOOK ET BORD

Entré 100,-

Sikre dig et bord ved at bestille en 3 retters JazzMenu.

​Inkl. aperitif med appetitvækker -

Divinos aperitif Aperol Spritz

(Livlig chardonnay og aperol)

Pris 369,-

(exkl. drikkevarer)​

RING PÅ 49 13 63 77

eller send en mail il cafedivino@cafedivino.dk

Torsdag den 19.1.: Helle Henning kvartet

Helle Henning (vo), Peter Rosendal (p), Jesper Bodilsen (b), Jonas Johansen (dm).

Trods tre fine cd’er er sangerinden Helle Henning ikke nær så kendt i det danske jazzliv, som hun kunne fortjene. En smidig frasering og et varmt og følsomt udtryk er med til at gøre samarbejdet med den erfarne og helt originale pianist Peter Rosendal næsten telepatisk.

De to sekunderes af bassisten Jesper Bodilsen (i dag regnet for en af Europas bedste på sit instrument og en jævnlig gæst på vores scene) og trommeslageren Jonas Johansen (gammel Helsingør-dreng), som blandt meget andet kan skrive en halv snes år med Radioens Big Band på sin meritliste.​

​Torsdag d. 2. februar kl. 20 Entré 100,- kr

TRÆT LEVER TUNGT HJERTE​

3-retters menu + intimkoncert om varme øl og kolde kvinder…

En meget tæt og intim indførelse i Tom Waits’ univers og hans poetiske tekster, der lige så poetisk, snørklet og smukt er oversat til dansk af Lasse Popp: Vi kigger ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler. 

Træt Lever Tungt Hjerte præsenteres i samarbejde med Cafe Divino, der serverer en skøn treretters menu før forestillingen, inkl. aperitif og appetitvækker.

/ MED / LASSE POPP + KIM FAST JENSEN + BASTIAN POPP

Torsdag den 16.2.: Niels Ryde kvartet

Niels Ryde (el-b), Thomas Agergaard (ts), Bjarne Roupé (g), Morten Hæsum (dm).

El-bassisten Niels Ryde er nu flyttet fra Fyn til Nordsjælland, hvad der burde give mulighed for at høre denne begavede og alsidige musiker noget oftere. Ikke mange musikalske sammenhænge er fremmede for Ryde, som både har turneret over hele Europa, undervist, og haft kvartet sammen med sangerinden Hanne Hammer.

Denne aften sammen med to af de veteraner, vi også hører for lidt til på scenerne: tenorsaxofonisten Thomas Agergaard og guitaristen Bjarne Roupé, samt den lidt yngre, men også rygende talentfulde trommeslager Morten Hæsum. Repertoiret er sikkert domineret af Rydes spændende kompositioner, men mon ikke at også Agergaard og Roupé får lov at give deres bidrag, så gode melodimagere som de (også) er.

Torsdag den 9.3.: Sidsel Storm kvintet

Sidsel Storm (vo), Snorre Kirk (dm), Tobias Wicklund (trompet, flygelhorn), Magnus Hjorth (klaver), Lasse Mørck (b).

Det er igennem de seneste 20 år myldret frem med talentfulde sangerinder. En del af dem har besøgt os, men nu kommer Sidsel Storm for første gang. Allerede med fire cd’er på bagen (for en af dem fik hun for nogle år siden prisen for Årets Danske Vokaljazz-udgivelse) har hun for længst skabt sig et navn, også udenfor Danmarks grænser, med sin svale stemme og sine begavede tekster om livets op-og-ned-kurver.

De fire musikere hun medbringer, udgør fire femtedele af Snorre Kirks kvintet, en af de seneste års mest originale og sammenkittede danske jazzgrupper. Og der er ikke ret mange danske trommeslagere, der som han kan kunsten at lytte efter en solist og bakke ham eller hende op med sit smagfulde spil.

Torsdag den 23.3.: Søstrene Skou & Mortensen

Christine Skou (vo, g), Malene Mortensen (vo, p).

Malene Mortensen er et af de stærkeste kort på den danske jazzscene, også den del, der trækker over imod begrebet smooth jazz. Hun har en halv snes cd’er bag sig og har turneret over store dele af verden og sunget med navne som Mike Stern, Christian Sands og Niels-Henning Ørsted Pedersen. Hverken soul, gospel eller straight jazz er fremmed for hende og hendes sanglige udtryksregister er mere end bare imponerende.

De seneste par år har hun i øvrigt turneret med bandet Kid Creole and the Coconuts. Ved denne lejlighed er hun i selskab med søsteren Christine Skou, som både synger og spiller guitar. Vi kan se frem til en aften med et smukt blandet repertoire: standards, Malenes egne sange og velkendte danske sange.

Torsdag den 6.4.: Mathias Heise Quadrillion

Mathias Heise (mundharmonika, keyboards), Mads Christiansen (g), David Rønne Vang (b), Stadel Borum (dm).

Sidste gang Mathias Heise spillede hos os, overhørte jeg en bemærkning fra en gæst: ”Er der overhovedet noget, den knægt ikke kan med en mundharmonika ? Det er selvfølgelig ikke nemt at svare på, men den nu 23-årige Heise er allerede en erfaren musiker, og den tid, hvor man automatisk sammenlignede ham med Toots Thielemans, er fortid.

Uanset om han spiller standardnumre eller sine egne, ofte ganske komplicerede numre, er Mathias Heise nu en musiker i verdensklasse. Hans første cd er på gaden og sidste år blev han hædret med kronprinsparrets talentpris. Han kommer i selskab med tre musikere fra dansk jazz’ helt unge talentmasse.

Torsdag den 20.4.: Morten Schantz Unicorn

Morten Schantz (p), Morten Ankarfeldt (b), Janus Templeton (dm), Ayi Solomon (perc).

Pianisten Morten Schantz bevæger sig inden for flere musikalske områder. Igennem flere år som medlem af jazzrock-gruppen Jazz Kamikaze har han dyrket en kraftfuld og ekspressiv spillemåde, mens hans projekt Unicorn trækker imod mellemøstlige tonaliteter og et mere afrikansk groove. Ghanesiske Ayi Solomon er netop manden for at understrege dette sidste og Ankarfeldt og Templeton (som også begge har været her tidligere) er hans faste medspillere fra flere andre sammenhænge.

Torsdag den 4.5.: Fischer – Korb – Cali trio

Jacob Fischer (g), Kristin Korb (b, vo), Francesco Cali, (p, acc)

Ja, her er ikke så meget at spille om: Vi er (igen) i selskab med en af de mest fortryllende trioer, vi kender.

Fischer, efterhånden snart 50, kan igen og igen skabe små mirakler, både i soli og akkompagnement, Kristin Korb med det sejt swingende basspil (tænk Ray Brown) og den lyse, indtagende stemme, og Cali, en af de oftest tilbagevendende musikere her i huset: swingende, vitalt, elegant, humoristisk, sentimentalt, legende….de tre sammen kan man vel tillade sig at kalde inkarnationen af JAZZ….

Torsdag den 18.5.: Mads Mathias kvartet

Mads Mathias (vo, ts), Peter Rosendal (p), Regin Fuhlendorf (g), Morten Ankarfeldt (b).

Og så, kære venner, en (forhåbentlig) lun og dejlig forårsaften i selskab med den mest charmerende sanger i lange tider. Han kan swinge, han kan croone, han kan holde publikum i sin hule hånd, han kan skrive sange, som går lige i øret. Hans cd ”Free Falling” er blevet et HIT.Og han kan faktisk også spille tenorsax. De tre mand bag ham er nogle af de mest alsidige, man kan forestille sig.

Og skulle Mads Mathias trænge til at hvile stemmebåndene et øjeblik, kan de da bare spille et trionummer uden at stemningen af den grund falder. Et godt råd: Bestil billet (og bord) i god tid. 

Torsdag den 8.6.: Martin Fabricius kvartet featuring Mathias Heise

Martin Fabricius (vibrafon), Christian Hougaard (b), Jakob Hatholdt (dm) og Mathias Heise (mundharmonika).

Vibrafonen er ikke meget brugt i dagens danske jazz, men alligevel er det lykkedes Martin Fabricius at slå sit navn fast, ikke mindst fordi han også er en fremragende komponist (han er uddannet som filmkomponist på Berklee School of Music i Boston med bl.a. vibrafonlegenden Gary Burton som lærer.

Hans musik er ofte beskrevet som ”billedskabende” og ”historiefortællende”, og den kan være både lyrisk og dramatisk. Medspillerne her er hans faste gruppe (som har en cd på vej), så sammenspillet er tæt og indforstået.

Jazzcafé Divino

Mørdrupvej 1 A | 3060 Espergærde​

Tlf: 49 13 63 77 | cafedivino@cafedivino.dk

Åbningstider

Man - Lør: 11-22

Søn- og helligdage: 10-21

(køkkenet lukker en tiime før)

OBS!

1.oktober - 28.februar

Søn-og helligdage 10-17